Fragment din romanul Dialoguri cu Sufletul

Cuvintele sunt de prisos atunci când renunți la vise. Rămâi mut în fața neputinței. Singura muțenie sfântă. Cât de mult bine e în viața ta atunci când plutești la voia întâmplării pe maluri străine de nisip, unde marea se lovește de pietrele fatalismului? Cât de mult rău e în viața ta atunci când te scufunzi în cuvinte ce-și pierd valoarea o dată cu măsura unui timp pierdut în încercări eșuate de a găsi fericire fără să oferi? Am stins țigara în scrumiera fără speranțe și fără așteptări.

Aș vrea să vezi situația prin ochii mei. Să-mi pot oglindi viziunea în gândurile tale și să-ți arăt câte regrete te pot aștepta. Dar am obosit să mă lupt cu situații pe care nu le pot controla. Când mă vei căuta, mi-aș dori să mai pot fi tot eu cea care te ascultă, te înțelege, te susține. Însă eu voi fi așternută în scrisoarea către bărbatul vieții mele.

Anida Lasto – Dialoguri cu Sufletul

20161227_1636491

 

12 Comments
 • Iosif
  Postat la 18:44h, 30 decembrie Răspunde

  Un “Suflet” care inceteaza sa viseze se poate considera ‘mort’. Visurile sunt speranta de mai bine,sunt combustibilul ce genereaza energia de a merge mai departe prin Credinta,speranta si… IUBIRE .Fara vise,”Sufletul” va cadea într-o stare depresiva,apoi…neantul.
  E bine ca e doar fictiune.

  • anidalasto
   Postat la 19:01h, 30 decembrie Răspunde

   Va fi interesant de văzut dacă va urma nimicul sau totul se va încheia într-o notă pozitivă 🙂

 • Iosif
  Postat la 19:23h, 30 decembrie Răspunde

  Pai,nu înteleg. Înca e în lucru “Dialog cu Sufletul”,sau ai încheiat-o si spicuiesti fragmente din cartea finalizata ?…

  • Iosif
   Postat la 19:24h, 30 decembrie Răspunde

   …erata,*Dialoguri*

  • anidalasto
   Postat la 19:28h, 30 decembrie Răspunde

   Ăsta rămâne un secret, dragă Iosif! 🙂

 • Iosif
  Postat la 19:43h, 30 decembrie Răspunde

  Dintotdeauna mi-au placut enigmele,misterele,secretele,care m-au atras ca un magnet,spre a le descoperi tainele ascunse,în acest context,cu ani în urma am ales sa lucrez în subteran,unde printre altele,am trait o adevarata si reala aventura ! (:

  • anidalasto
   Postat la 19:45h, 30 decembrie Răspunde

   Acum trebuie să-mi împărtășești această aventură 🙂

 • Iosif
  Postat la 19:58h, 30 decembrie Răspunde

  Stii,de ce sunt nerabdator sa-l am pe “Zuzu” ? Deoarece în fragmentele postate pe blog, m-am regasit oarecum,iar aceste “Dialoguri”,am senzatia ca le realizezi direct cu sufletul meu.Uneori simt un imbold de ati sugera idei interesante.
  Daca dupa ce vei încheia aceste “Dialoguri…”,vei dori sa scrii un roman de succes,(de ce nu un bestseller) inspirat din experientele si aventurile vietii mele ‘paradoxle’,cine stie ? Poate ne întelegem !((:

  • anidalasto
   Postat la 20:03h, 30 decembrie Răspunde

   :)) ZUZU va ajunge la tine în curând. După zilele de sărbătoare, săptămâna viitoare, merg la Poștă. Pentru Dialoguri cu Sufletul mai ai de așteptat puțin. Aștept și eu fragmente din aventurile tale 🙂

 • Iosif
  Postat la 20:28h, 30 decembrie Răspunde

  Problema e ca sunt un ‘prost scriitor agramat’,însa cred,ca ma descurc bine la povestit,iar daca vei dori cu adevarat sa cunosti detalii din viata privata,tainica a unui suflet nemuritor,va trebui sa gasesti o solutie nepublica. E adevarat ca toate comm; facute de mine pe bloguri sunt sincere si scrise cu suflet însa nu am divulgat esentialul tainelor ascunse în metaforele cuvintelor utilizate .
  Aventura vietii mele a început odata cu primele scâncete de la nastere ! Doar printr-o conjunctura miraculoasa azi comentez pe bloguri si ma bucur de viata !(((:

  • anidalasto
   Postat la 20:33h, 30 decembrie Răspunde

   Ai mail-ul meu. E cât se poate de privat. Sunt și un bun ascultător. Să ai o seară excelentă!

 • Iosif
  Postat la 20:39h, 30 decembrie Răspunde

  Merci,pareillement !

Post A Comment