Termeni și Condiții

Cum se face o comandă

Orice client poate comanda cărți (format fizic, ebook sau audiobook) de pe www.anidalasto.com adăugând fiecare produs în Coșul de Cumpărături. Există, de asemenea, posibilitatea efectuării unei comenzi telefonic sau prin trimiterea fermă a datelor printr-un mesaj. Comanda intră în etapele de procesare numai după ce este confirmata de administratorul site-ului AnidaLasto.com.

Orice client își poate anula comanda, dar, întrucât livrările se fac într-un ritm rapid, recomandăm ca anularea să se facă în aceeași zi. În cazul în care produsele au intrat deja în statusul de livrare, comanda nu mai poate fi anulată direct, dar poate fi refuzată fără probleme în momentul în care ajunge curierul la adresă.

În cazul în care o persoană efectuează mai multe comenzi în aceeași zi, ele vor fi coroborate pe același nume și aceeași factură, urmând să fie livrate grupat.

Bine de știut: Toate cărțile comercializate de AnidaLasto.com se găsesc pe stoc. În caz contrar, administratorul site-ului va menționa clar imposibilitatea efectuării comenzii.

Dacă întâmpinați dificultăți în efectuarea unei comenzi, vă rugăm să ne contactați la anida@anidalasto.com , de luni până vineri, între orele 10 și 17:00.

Modalități de plată

Plata produselor comandate se poate efectua:

a) online cu cardul, în condiții de siguranță deplină, în ultima etapă a efectuării comenzii. Cardurile acceptate la plată sunt cele emise sub siglele VISA (Classic si Electron) și MASTERCARD (inclusiv Maestro).

b) ramburs, la primirea comenzii.

Plata este obligatorie pentru procesarea comenzii și livrarea ei.

Modalități de livrare

a) livrare prin curier rapid

b) livrare electronică pentru ebooks și audiobooks

Termenul de livrare comunicat pe site este orientativ și ne străduim să nu existe abateri. Ne dorim ca toți clienții să intre cât mai repede în posesia cărților, dar uneori pot apărea decalaje. Suntem oricând la dispoziția clienților, telefonic (în intervalul de contact publicat) sau email, la formularul de contact.

Returnarea produselor

Conform Ordonanței de Urgență Nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniștii, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative, menționăm următoarele:

Înainte de expirarea perioadei de retragere, consumatorul are dreptul de a se retrage din prezentul contract, fără a fi nevoit să justifice decizia de retragere și fără a suporta alte costuri decât cele prevăzute la art.13 alin.(3) și art.14 din O.U.G Nr.34/2014, în termen de 14 zile începând cu ziua în care intră în posesia fizică a produsului/produselor. Cheltuielile de returnare sunt suportate de consumator.

Consumatorul va notifica vânzătorului decizia de returnare a produsului în cel mult 14 zile de la intrarea în posesia fizică a acestuia și va returna efectiv produsul vânzătorului nu mai târziu de 14 zile de la data notificării decizei de returnare. Termenul este respectat dacaă produsele sunt trimise înapoi de către consumator înainte de expirarea perioadei de 14 zile. 

Produsul returnat trebuie să fie în aceeași stare în care a fost livrat (în pachet complet, asa cum a fost primit, nedeteriorat, cu toate accesoriile, cu etichetele intacte și documentele care l-au însoțit). Nu se acceptă pentru returnare produsele care prezintă modificări fizice, lovituri, ciobiri, zgârieturi, șocuri, urme de folosire evidentă.

Dacă valoarea produsului returnat în intervalul prevăzut de lege a fost diminuată din vina utilizatorului (în perioada de 14 zile produsul trebuie utilizat doar pentru observarea calităților lui, în cazul cărților se va permite răsfoirea lor) sau devine nevandabil, atunci suma restituită consumatorului va fi diminuată întemeiat conform legislației în vigoare. Produsul se returnează către punctul nostru de retur, care va fi comunicat clar pe email.

Vânzătorul va rambursa contravaloarea produsului în maximum 14 (paisprezece) zile de la data informării ANIDA LASTO S.R.L. (compania care operează www.anidalasto.com ) de către consumator, asupra deciziei sale de retragere din contract.

SC ANIDA LASTO S.R.L. va putea amâna rambursarea contravalorii produsului până la recepționarea produsului care a făcut obiectul vânzării. 

Conform Art. 11 al OUG 34/2014, „Înainte de expirarea perioadei de retragere, consumatorul informează profesionistul cu privire la decizia sa de retragere din contract” folosind adresa de email anida@anidalasto.com.

Important: formatele ebooks și audiobook nu se pot returna.

Pentru că vorbim totuși despre cărți, vă recomandăm sincer să le citiți. Știm că legea permite un retur fără absolut niciun motiv, dar ne-ar plăcea să ne oferiți și un motiv sincer. Considerăm că doar așa putem deveni mai buni, eventual repara și niște greșeli.

Dreptul de autor

Întregul conținut al site-ului web www.anidalasto.com, de la logo până la ilustrații, aparține ANIDA LASTO S.R.L. și nu poate fi reprodus, copiat sau folosit sub nicio formă. În caz contrar, se vor aplica legile actuale de proprietate intelectuală.

Politica de confidențialitate

În acord cu noile reguli GDPR adoptate la nivel european, www.anidalasto.com anunță toți utilizatorii care parcurg acest document că toate datele lor, inclusiv cele stocate în cookies, sunt folosite exclusiv în scopul procesării comenzilor și asigurării unei mai bune experiențe pe site, fără a întrebuința informațiile pur personale în alt scop. Trimiterea de neslettere sau alte mesaje se va face doar prin acord clar, fără acțiuni de tip spam.

Important:

Conform cerințelor Legii nr. 677/2001 pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date, modificată și completată și ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal și protecția vieții private în sectorul comunicațiilor electronice SC ANIDA LASTO S.R.L. are obligația de a administra în condiții de siguranță datele personale furnizate și numai pentru scopurile specificate: emiterea facturii fiscale, informarea asupra stării comenzii și expedierea către client. Refuzul oferirii informațiilor atrage imposibilitatea onorării comenzii, iar fiecare formular de comandă conține câmpuri obligatorii.

Potrivit Legii nr. 677/2001, clienții au dreptul de acces, de intervenție asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale și dreptul de a se adresa justiției.

Accesul online al fiecărui utilizator

AnidaLasto.com este un proiect accesibil pe site-ul www.anidalasto.com, 24/7, de pe orice platformă. Uneori pot apărea probleme tehnice sau perioade de mentenanță și nu răspundem sub nicio formă de neajunsurile create.

Limitarea răspunderii

Facem toate eforturile pentru a menține informații exact pe site, dar uneori pot apărea inadvertențe. O fotografie a unei coperte, spre exemplu, va fi cu titlu de prezentare, iar în realitate, uneori, pot exista mici diferențe. Ne străduim mereu să păstrăm acuratețea tuturor detaliilor.

Toate prețurile cărților au TVA inclus. La acesta se adaugă costul de livrare, care va fi coroborat la prețul final. Clientul nu va plăti nimic în plus, niciodată.

Orice comandă realizată în ziua de vineri după ora 16:00, sâmbăta sau duminică va fi onorată luni – marți, în funcție de volumul de comenzi. După predarea coletelor către curier, acest serviciu nu mai ține de noi, dar avem statistici care arată de regulă o livrare a doua zi lucrătoare în peste 90% din cazuri.

Transmitere email / sms

Vom trimite pe email orice informație despre o comandă, precum și oferte promoționale sau newslettere cu caracter educativ, doar în cazul în care utilizatorul a optat pentru asta. Operatorul de curierat poate anunța clientul despre starea livrării prin email sau sms.

Forță majoră

Atât clientul cât și www.anidalasto.com nu vor fi răspunzători pentru neexecutarea obligațiilor contractuale, dacă o astfel de neexecutare este datorată unui eveniment de forță majoră.

Prezentul contract este supus legii romane, desigur.

Drepturi

Ne rezervăm dreptul de a interzice accesul la www.anidalasto.com unor clienți, din motive pe care noi le considerăm obiective și solide.

Reducerile de preț

Ne rezervăm dreptul să modifice oricând ofertele de pe site, realizând pachete speciale sau combinații de produse, cât mai atractive pentru cumpărători.ANIDA LASTO S.R.L.