DIALOGURI CU SUFLETUL IN PENITENCIARUL TIMISOARA

Marți, 19 iunie, Dialoguri cu Sufletul a ajuns și în Penitenciarul Timișoara. Mulțumesc pe această cale doamnei Ramona Ilieș- purtător de cuvânt al Penitenciarului Timișoara, subcomisar de penitenciare, echipei mele formate din Cătălin Roba, Adina Stoia și Bianca Drămnescu și deținuților care au primit cu deschidere evenimentul.

Dezbaterea dintre invitați și deținuți, pornind de la subiectul cărții mele, s-a dovedit a fi una constructivă, prin prisma interacțiunii dintre aceștia, care a durat două ore. Mai jos puteți citi impresiile cu care au rămas invitații mei în urma acestei experiențe inedite.

Adina Stoia

“Dezbaterea din Penitenciarul Timișoara a atins subiecte de discuție foarte profunde, deținuții ne-au întâmpinat cu citate notate pe foile proprii, fiind pregătiți pentru a purta dialoguri cu sufletul deschis. Experiența din penitenciar a fost una dintre cele mai umane, am dezbătut concepte complexe cu seriozitate, dar am și glumit, întreaga interacțiune manifestându-se fără a ne eticheta reciproc. În universul penitenciarului nu contează statutul social, falsa utopie a unei funcții „din afară” pălind în fața interacțiunii concrete. Raționali, profunzi, direcți și sinceri, deținuții ne-au primit cu interes, fiind foarte comunicativi. Cu siguranță, a fost o experiență pe care aș repeta-o și cu alte ocazii.”

Bianca Drămnescu

“Am fost plăcut impresionată de interesul pe care deținuții l-au acordat evenimentului, identificând pentru dezbatere chiar și simbolurile prezente în carte. Discuțiile au fost interesante, nivelul de comunicare fiind de o calitate ridicată. Am apreciat sinceritatea cu care ne-au abordat prin întrebările adresate și atitudinea prietenoasă cu care ne-au primit.“

Cătălin Roba

“Am avut ocazia de a experimenta niște trăiri intense în cadrul lansării de carte Anida Lasto de la Penitenciarul Timișoara. Am găsit niște oameni deschiși spre comunicare, interactivi și plini de întrebări îndrăznețe. Dezbaterile care au urmat lansării mi-au deschis ochii asupra faptului că ar trebui să învățăm să apreciem mai mult lucrurile pe care le avem, noi ca indivizi. A fost un eveniment reușit din toate punctele de vedere și vom reveni cu siguranță la Penintenciarul Timișoara, ori de câte ori este nevoie, cu evenimentele marca Anida Lasto.”

1 Comment
  • Iosif Strasbourg
    Postat la 18:47h, 22 iunie Răspunde

    Frumos gest de >Suflet !
    Weekend binecuvântat, Suflet drag !

Post A Comment