Ce este DESTIN IN PASI MARUNTI?

“Destin în paşi mărunţi” reprezintă pentru mine o serie de evenimente din care poţi desprinde câte un mesaj, câte o învăţătură pe care ai putea s-o aplici într-o singură zi sau chiar pentru tot parcursul vieţii tale. Această carte este, totodată, un montagne russe de sentimente, căci străbate destul de multe perspective prin care îţi poți da seama cât de diferiţi suntem unii faţă de ceilalţi.

~Adelina Iștoc~

“Destin în pași mărunți” reprezintă un manifest al sufletelor rătăcite într-un uragan de emoții și trăiri. Această carte oglindește curajul unor oameni de a acționa și de a construi ineditul, uniți de o dorință comună: salvarea altor suflete. De-a lungul timpului am cules povești, lacrimi, emoții, unindu-le într-o poveste scrisă cu mâinile tremurânde și cu ochii înlăcrimați. “Destin în pași mărunți” este manualul meu despre viață.

~Alina Marghescu~

O ocazie neașteptată și nesperată de a descătușa o lume nenăscută încă – doar presimțită, este “Destin în pași mărunți” pentru mine. O șansă imensă de a-ți reflecta interiorul în oglinzile celorlalți autori, camarazi într-o aventură din care știi că nu vă veți mai întoarce niciunul același – fiecare în felul său. Participarea la o miză comună a unui joc în centrul căruia individualități cu idei, moduri de expresie și simțire diferite, se împletesc, având ca finalitate ultimă bucuria. Bucuria de a lăsa lumile tale să devină și lumile altora, dacă se regăsesc acolo și rezonează cu ele.

~Andreea Peptan~

Pentru mine, proiectul “Destin în pași mărunți” e o întâlnire literară. Dincolo de varietatea de stil şi expresie, cei implicaţi găsim o temă comună care transcede viaţa şi experienţa individuală. Fiecare poveste, în parte, cristalizează un mesaj care, de la caz la caz, e concentrat, ascuns, explicit sau bine fixat în descriere, dar de fiecare dată îi oferă cititorului un adevăr. Sunt convins că orice curios se va regăsi în cel puţin unul din textele propuse. Dacă cititorul va converti într-o învăţătură adevărul găsit aici, atunci miza dorită de noi, autorii, va fi atinsă.

~Andrei Dullo~

“Destin în pași mărunți” este invitația de a-ți privi vulnerabilitățile în oglinda sincerității. Dincolo de un proiect literar, în cadrul căruia vei observa experiențe diferite, mesajele transmise pot reprezenta calea către regăsirea destinului tău – în pași mărunți. Volumul te va trece printr-o multitudine de stări, menite să-ți înlăture măștile, rând pe rând, până la dezvăluirea autenticității pe care fiecare dintre noi alegem să o îngropăm adânc, într-o profunzime aproape uitată. Dansul cuvintelor și al tăcerii așternute între paginile acestei cărți este răspunsul unor întrebări ce te frământă de prea mult timp.

~Anida Lasto~

Pentru mine acest volum a reprezentat o provocare, în primul rând. Dar ce nici nu m-am așteptat, dintr-o provocare s-a transformat într-o experiență extraordinară. Am avut ocazia să primesc și să împărtășesc păreri și opinii la un nivel de creativitate ce nu se atinge uneori nici în cadrul unui cenaclu. Acest periplu a fost un creuzet prin care, la finalul său, nu numai textul proiectat de fiecare autor a ieșit mai rafinat, ci și persoana autorului. Colaborarea cu oameni așa de diferiți în gândire, în abordarea scrisului, în proiecția viziunii artistice, m-a ajutat să devin mai bogat cu părți din ei, cu părți din arta lor și, de ce nu, de fapt, cu ei.

~Dan Florea~

Această carte este rezultatul muncii a nouă oameni hotărâți să ofere un suflu nou în literatura română. În paginile acestei cărți veți găsi mai mult decât cuvinte: ne veți găsi pe noi, vă veți găsi pe voi. Sper ca, în filele acestei culegeri, să descoperiți cât mai mult din ceea ce am încercat noi să vă oferim. Poveștile fac parte din viața de zi cu zi a societății românești actuale.
Motivul omului care trăiește pe stradă, ce se regăsește în “Legendă urbană”, dorește să aducă în atenția publicului lipsa implicării sociale. Viața, așa cum o cunoaștem, este o adevărată provocare spre autodepășire. Pe acest drum, unii oameni se pierd, nu pentru că ar duce lipsă de inteligență, ci pentru că trăiesc într-o competiție continuă cu ei înșiși. Această competiție poate duce la orbire și, prin urmare, la autodistrugere. Depinde de noi cum îi susținem, cum îi ajutăm.  În “Hipnoză”, punctul central și cel mai important, din punctul meu de vedere, îl reprezintă pericolul rețelelor de socializare. Vă las, însă, să descoperiți singuri restul.
“Destin în pași mărunți” este o carte a prezentului. Împreună cu colegii mei, am încercat să aducem în atenția voastră probleme de actualitate, lipsa implicării sociale și, de ce nu, chiar  legislative. Acest proiect, primul de gen în literatura română actuală, reprezintă pentru noi, autorii, o provocare și o responsabilitate. Sperăm ca “Destin în pași mărunți” să fie doar începutul.
Lectură plăcută!

~Elena Georgiana Ciurchea~

Proiectul “Destin în pași mărunți” e un mod de exprimare, un cumul de emoții și experiențe. E complicat să împărtășești cele mai profunde trăiri, dar în același timp, e fantastic de bine să le eliberezi și să le retrăiești într-o altă conjunctură.

~Ofelia~

Ideea pentru publicația aceasta a existat de mult timp în mintea mea, dar într-o formă mult mai ambiguă. Consider că oamenii au nevoie să vadă faptul că de cele mai multe ori au alternative și au libertatea de a lua hotărâri în nume propriu. Menirea noastră nu este să facem viața mai suportabilă, ci să ne reclădim constant, să fim noi actorii principali în propriile existențe. Dar de multe ori ajungem să ne maltratăm singuri, să ne sabotăm chiar înainte de a începe ceva concret. Îmi doresc pentru cititorii noștri să ajungă să se împrietenească, în primă instanță, cu sine. Sper ca poveștile pe care le-am creat să aducă o picătură de speranță și alinare, unde e cazul, și să dea avânt celor ce au nevoie de un nou început. Iar în încheiere vreau doar să vă urez lectură tihnită și experiențe folositoare!

~Raluca Irimie~

DESTIN ÎN PAȘI MĂRUNȚI – disponibil în curând

artistic-books-flower-magic-Favim.com-2126247

No Comments

Post A Comment