Fragment din romanul Zuzu

-Cum ești cu fata asta? Dă-mi mai multe detalii, povestește-mi despre ea.

-Ce să-ți spun, Zuzi… Are douăzeci și unu de ani, pare cam copilă, dar are o naivitate, o inocență care mă atrag. Pare mică și nevinovată. Îmi mai place la ea faptul că pare foarte muncitoare. Dar știu că e copilă. Îmi spune că ea va face orice e nevoie ca să mă facă fericit. Nu știu ce să zic… Probabil va fi doar o relație tampon dacă va fi să fie. Cam așa simt eu acum.

-E normal să fie copilă la vârsta asta. Și nu e vina ei. Pur și simplu sunt niște ani de experiență care lipsesc. Eu nu-ți pot promite nimic. Pentru că nu ar fi realist. Singura certitudine pe care ți-o puteam oferi, era să vin la tine o perioadă ca să vedem cum ne înțelegem. Dar mai mult nu-ți pot promite. Însă, ai grijă să nu te joci cu sufletul ei. Am avut și eu relații tampon și nu s-au terminat bine.

-De ce?

-Pentru că am pornit cu gândul că eu nu pot ajunge să sufăr. Și nu am suferit. Dar el a pus suflet și a ajuns să sufere, iar eu nu am mai suportat să-l chinui.

-Nu e ca și cum aș începe ceva cu gândul să profit de ea doar, dar chiar nu știu ce vreau.

-Atunci ai grijă să nu o faci să sufere, doar pentru că tu nu știi ce vrei. Eu am fost la vârsta aia și știu că naivitatea o poate face să se îndrăgostească mult mai ușor și să sufere mult mai mult. Iar dacă tu începi o relație, treaba dintre noi va lua sfârșit. Pentru că tu știai situația mea de la început, dar aici e vorba de ceva nou. Ești îndrăgostit?

-Nu-mi place cuvântul ăsta deloc. Nu pot spune că sunt. Nu e ca și cum abia aștept să o văd sau abia aștept să vorbesc cu ea. E doar simpatică.

Anida Lasto – Zuzu

1467610506ae6344f6

Tags:
, ,
No Comments

Post A Comment