Zuzu

Anida Lasto
Cum funcționează relațiile înfiripate pe internet? Se pot crea conexiuni durabile ori totul se rezumă la proiecții fără finalitate?
 
ZUZU și ZUZI sunt doi tineri ce, inițial, leagă o prietenie în online. Treptat, emoțiile se transformă, iar dorința de apropiere devine arzătoare. Însă, distanța nu este singura barieră în calea celor doi. Printre promisiuni și ezitări, timpul se scurge fără milă, lăsând urme din ce în ce mai adânci.
 
Se poate naște iubirea în spatele tehnologiei ori legăturile online sunt un strigăt al solitudinii? Suntem prea visători ori prea singuri și înfometați de iubire?
Între idealuri și neîmpliniri, află dacă emoțiile din online pot fi transpuse în realitate.
Modul în care scrie autoarea e super tare, simplu, dar la obiect, te include în lumea scrisă de ea , prin simple cuvinte cu o încărcătură emoțională aparte. Când vei parcurge paginile cărții, vei sesiza că ești chiar tu acel personaj, pe tine te-a folosit drept matriță (model) . Aceste lucruri fac povestea mult mai reală, mai aproape de tine, astfel încât te vei regăsi în poveste. Stilul este încărcat de emoție, dăruire și dorință de a aduce ceva nou. O carte care te va ajuta să te relaxezi, dar în același timp să-ți pui destule întrebări despre tine. Trebuie să citești Zuzu dacă vrei să vezi evoluția personajelor și în ce punct ajunge prietenia lor.

Florinela Alexandrescu

Am început această carte cu nu foarte mult timp în urmă și pot să vă spun că mi-a plăcut extrem de mult, mai ales datorită faptului că autoarea are un stil atât de lejer și tot ceea ce ne prezintă ea este atât de realistic. Spun realistic, deoarece fiecare gând, trăire și emoție tinde spre real, în condițiile în care și noi trecem aproape în fiecare zi prin aceste experiențe. Trebuie să menționez că încă din primele pagini am simțit o conexiune realizată între mine și personaje, iar cu cât le-am descoperit mai mult, cu atât le-am îndrăgit mai mult. Îmi place extrem de mult că autoarea a ales să le atribuie aceste pseudonime, fiecare nume ducându-mă cu gândul la ceva diferit, ceva mai special. Personajele chiar asta sunt, ceva mai special, mai diferit și plăcut. Mi-am deschis sufletul și am pornit spre o cale diferită a adevărului, căci autoarea nu exprimă idei prin ocolirea lor, ea este directă și vine cu argumente atunci când este nevoie. Experiențele pe care Zuzu și Zuzi le-au trăit sunt argumentele perfecte pentru tot ceea ce se întâmplă. Pot spune că alături de ei am experimentat multe emoții, dar, cel mai important, alături de ei am trăit fiecare moment. Nu este exclus nici faptul că fiecare cuvânt pe care Anida l-a așternut pe hârtie să fie o lecție, o lecție din care să putem învăța. Eu văd volumul ZUZU ca fiind mai mult decât o carte. Consider că acest volum este precum un avertisment, unul direct și care, totodată, te cruță, în primă instanță. După aceea, așadar, tu decizi ce faci cu viața ta, autoarea doar a dorit să arate că sunt mulți care trăiesc așa cum tu o faci. Sincer, Anida Lasto m-a impresionat prin această creație și chiar dacă, aparent, totul pare doar o poveste de iubire dintre doi tineri, esențialul este altul. Se va observa profunzimea cuvintelor pe parcursul întregii lecturări, iar personajele vor deveni entități complexe, echivalente oricărui suflet omenesc. Citind această carte veți avea parte de cea mai drăguță poveste de dragoste pe care un scriitor o poate surprinde. Recomand ZUZU de Anida Lasto cu cea mai mare căldură, deoarece acest volum este mai mult decât ceea ce pare. Pregătiți-vă sufletul pentru a descoperi sinceritatea și inocența pe care două personaje au menirea de a le purta atât de cu foc în inimă.

Daniela Oțet

Ador cartea asta. Sunt atâtea lucruri pe care aș vrea să le spun despre ea și nici nu știu cum să încep. Ceea ce mi se pare mie foarte original este că nimeni nu o cunoaște personal pe autoare, nimeni nu îi știe numele real sau înfățișarea. Nici măcar la lansările ei nu apare... sau, cel puțin, nu în calitate de autor al romanului. Anida Lasto are un stil superb. Scrie genial, se concentrează pe emoții și pe evoluția lor în timp. Dacă vrei să afli dacă Zuzu și Zuzi rămân într-un final împreună, citește cartea! O recomand tuturor, mai ales celor care au trecut printr-o iubire la distanță. Chiar dacă ați suferit sau nu la final, merită să o citiți deoarece te vezi perfect prin cele două personaje ale cărții.

Amalia Danciu

Am citit cartea. Pentru o astfel de poveste mă băteam cu poliția militară în gară la Al-Kuweit.

Werner Cristian