LIBER pe Tinder

Sunt Adelina, am 30 de ani și 8 poze pe Tinder. El este Adelin, are 37 de ani și doar o poză pe Tinder. Swipe right din pur instinct și match instant. Nimic neobișnuit.

Ce este Tinder-ul? O aplicație de dating, matrimoniale, ori cum vă este mai comod să o numiți, pe care o folosim în lipsa întrunirilor de la căminul cultural, cum se obișnuia pe vremea generațiilor trecute. (Matrimoniale, pe naiba! – inițial a apărut pentru programări sexuale pe alese – dar nu! Noi nu suntem destrăbălați – o folosim pentru scopuri pure – doar pentru că dacă ieșim, spre exemplu, cu o prietenă la o terasă și ne abordează un bărbat, ori credem că e psihopat, ori că vrea să ne fure poșeta. Triste vremuri trăim!).

De ce Tinder? Uzuală întrebare, elaborat răspuns. După patru ani de prizonierat emoțional într-o toxicitate crescândă, am vrut să văd “ce mai este pe piață”. Și da, “piață” este un termen potrivit în contextul în care marea majoritate a bărbaților nu se vor a fi mai mult decât o adunătură de castraveți. Acri. Cu abordări puerile, cu o gramatică derizorie și discuții mai mult decât lipsite de esență, aș spune că Tinderul este o formă eficientă de interiorizare profundă a gândului că voi muri singură, înconjurată de pisici, într-un pulover verde. Selfie-urile la bustul gol aleg să nu le mai dezbat. Există și excepții. Am cunoscut cândva un bărbat minunat, superb, inteligent, ieșea dimineața din valurile mării precum un Adonis ce eclipsează soarele în mod natural, cu trupu-i perfect sculptat. Profund și misterios, am descoperit totuși repede motivul misterului ce ne punea bariere pe căile unei iubiri cu iz romantic, aproape demne de un roman contemporan. Clasicismul nu mai este la modă, iar noi trebuie să rămânem ancorați în singura unitate de măsură pe care o mai luăm în considerare: prezentul. Indisponibilitatea lui emoțională a fost cusurul cu care nu am reușit să mă împac. Când fugi de dracu’, nu vrei să dai de ta-su’ numai dacă ești masochist sau prost. Nu mă prindeau ipostazele în nicio oglindă. Așadar, speranța mi-a murit înaintea lui Iliescu. Am lăsat valurile în urmă și aproape că am prins rădăcini pe un teren secetos. Mai singură decât o peșteră, fiindcă până și peștera are lilieci, am început să-mi aud ecoul singurătății. Și de atâta ecou, și de atâta singurătate, joaca pe Tinder era ocazional un mod de relaxare și deseori de amuzament.

De ce folosește el Tinderul? Pentru sex.

No Comments

Post A Comment