Blestemul copilului

Într-adevăr, ne-am obișnuit să ne bazăm pe propriile noastre puteri. Ne încredem doar în noi și negăm faptul că ar putea exista o forță superioară ce ne guvernează destinul. Gândind rațional, anulăm chiar și ideea de destin. Rezumăm totul la liberul-arbitru dus la extrem, ne reducem existența la propriile decizii, deși nu întotdeauna ne asumăm și consecințele acestora. Repercursiunile adesea nu ne mulțumesc, ne naștem propriile dezamăgiri. Generăm un cerc vicios în care ne dedicăm viața propriului raționament de care apoi ne dezicem. Absurditatea propriilor analize naște un nihilism care, în profunzimea dimensiunii spirituale, ne derutează. Pe cât de evoluați ne considerăm din punctul de vedere al raționamentului, pe pilonii căruia ne conducem viața, pe atât de morți devenim sufletește. Suntem sinucigașii propriului duh pe care îl frângem, negându-l.

Anida Lasto – Blestemul copilului

89583_1_800

1 Comment
  • Iosif
    Postat la 21:17h, 24 ianuarie Răspunde

    Omul original, rational-sentimental, nascut din femeie, prin însasi natura firii lui, mostenita genetic si transmisa ereditar din generatie în generatie, înca de la începuturile primordiale incogniscibile, a fost, este si va ramâne propriul dusman si asasin al sinelui, nemetamorfozat de credinta în Fiul omului si implicit în Dumnezeu, prezenta tainica, metaforica, ascunsa în *CUVÂNTUL LUI* !
    Doar (RE)nasterea din nou, din apa si Duh, îi va deschide cerul întunecat de relativismul istoriei universale, falsificate,de traditiile si cutumele filozofico-religioase si stiintifice, alungând ceata care învaluie de milenii omenirea în necunoasterea Adevarului Absolut, Atemporal, Eliberator al fiintei create desavârsita, “dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu.”
    O noapte cu liniste si pace în Suflet !

Post A Comment