Cine este echipa Anidei Lasto? #DAN FLOREA

Acest articol îi este dedicat lui Dan Florea, care lucrează în preprint, cu o experiență extinsă în grafica publicitară, de la creație la producție, poet și autor în cadrul proiectului Destin în pași mărunți:

‘’Mereu mi-a plăcut poezia. Primele versuri scrise erau pentru a omagia magia versurilor citite. O vreme am încercat să renunț la scris pentru că nu mă regăseam în așa-zisa poezie modernă de la sfârșitul anilor `90. Dar poezia nu m-a abandonat. Astfel, după o vreme, a ieșit la suprafață. Această răbufnire a dat naștere, după câțiva ani de scris, la primul volum “Crâmpeie de Cristal”, editat și tipărit in anul 2016, la Editura Colorama, Cluj.

Acum, sunt în pragul celui de-al doilea volum. În 1 august va fi lansarea acestuia la Editura Ecou Transilvan, Cluj. Toate veniturile obținute în urma vânzării acestui volum vor fi direcționate către Beard Brothers, Campania 1.12 – pentru achiziționarea unei ambulanțe de tip C, care va fi donată serviciului SMURD din Cluj-Napoca.

Prima dată am auzit de Anida printr-un prieten comun. M-a întrebat dacă vreau să vorbesc la o lansare de carte. O carte aparte – Dialoguri cu Sufletul. Mai mult curios decât orice altceva, am zis că da. S-a dovedit o carte creuzet. Pentru că în urma cărții, nu doar personajul principal a parcurs paginile și a câștigat lecția proprie, ci și noi, cei de la lansare. A fost o recunoaștere, mai degrabă, întru noi, cei care prezentam cartea. La final ne-am dat seama că am prezentat cartea împrumutându-i părți din noi.

Anida a rămas doar o voce la un capăt de telefon. Unii ar zice că e roșcată, alții că e blondă. Mie vocea îmi lasă împresia de șaten, cu ochi căprui. Proza, pentru mine, a fost mereu o Fata Morgana. Mereu în apropiere, aproape tangibilă, dar la atingere se risipea. Am învățat pas cu pas arta prozei. Proiectul “Destin în pași mărunți” reprezintă primul volum în care proza mea vede lumina tiparului.“

Puteți răsfoi versurile sale pe blogul personal: https://floreadan.wordpress.com/

Iar aici puteți citi fragmente din cartea Destin în pași mărunți: https://www.facebook.com/destininpasimarunti/

Dialoguri cu suflet 57584

No Comments

Post A Comment